Fouragehandel

Mostert & van de Weg is actief in de fouragehandel van hooi, stro en mais. Wij leveren en vervoeren het hele jaar door uw fouragehandel van de hoogste kwaliteit. Zo leveren wij voornamelijk tarwestro en gerstestro in Nederland. Ons stro komt uit Duitsland en Frankrijk. Dankzij onze jaren lange ervaring weten wij precies wat u nodig heeft.

 

Hoge kwaliteit fourage

Ons hooi en stro komt hoofdzakelijk uit Nederland en Frankrijk en is van de eerste kwaliteit. Wij leveren de fourage geheel naar wens en op afspraak bij u op locatie af. Geef uw stallen een boost met onze hoge kwaliteit fourage.

U kunt bij ons rekenen op de beste kwaliteit van fourage voor elk dier. Benieuwd welke fourage u nodig heeft?
Wij kijken graag samen naar de juiste optie voor uw dieren. Vraag vrijblijvend naar meer informatie en wij geven u graag een persoonlijk advies.

 

Fouragehandel – Hooi

  • Weidehooi
  • Graszaadhooi
  • Kuilgras

Fouragehandel – Stro

  • Gerstestro
  • Tarwestro
  • Koolzaadstro

Fouragehandel – Mais

  • Kuilmais
  • Snijmais

 

Vraag een offerte aan

Vraag om vrijblijvend advies

Fouragehandel - Hooi

Wij zorgen ervoor dat onze producten met zorg worden geselecteerd. Zo kunt u voor de beste kwaliteit weidehooi en graszaadhooi bij ons terecht.

Weidehooi
Weidehooi ontstaat door veel zon en wind en wordt dus op een natuurlijke wijze verkregen. Ons weidehooi wordt op het land gedroogd en regelmatig geschud zodat het hooiproduct vrij is van giftige planten en schadelijke onkruiden zoals Jacobskruit. Hierdoor is het fourage hooi geschikt voor vee en voldoet deze aan de richtlijnen van de GMP+.

Graszaadhooi
Graszaadhooi wordt gewonnen uit meerdere soorten gras en komt vrij bij de winning van graszaad. Ons graszaadhooi is vrij van endofyten en (giftig) onkruid. Hierdoor is Graszaadhooi vooral geschikt voor kalfjes. In graszaadhooi zitten weinig voedingswaarde waardoor het een ideaal product wordt voor bijvoorbeeld niet-prestatiedieren.

Kuilgras
De naam zegt het al. Kuilgras bestaat uit gras dat in een graskuil wordt geconserveerd. Om het droogproces te versnellen wordt het vaak met een maaikneuzer gemaaid. Om een droogstofgehalte van 50% te bereiken wordt het gras vaak op het land gedroogd na het maaien. Het fourage kuilgras wordt in de wintermaanden vaak gevoerd aan koeien.

Bij fouragehandel Mostert & van de Weg kunt u terecht voor vierkante- of ronde balen, gesneden en ongesneden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Fouragehandel - Stro

Goede voeding is van groot belang voor uw vee. Een goede uitgebalanceerde voeding bevorderden de gezondheid. Hier kunnen wij als fouragehandel bij helpen. Ons stro is van de hoogste kwaliteit.

Waar stro uit bestaat zijn droge bloeistengels van graanplanten. Door het graan uit deze planten te dorsen ontstaat er stro. En in de fouragehandel zijn er meerdere soorten stro.

Gerstestro
Gerstestro wordt voornamelijk als bijproduct voor de graanteelt gezien. Gerstestro heeft een hogere voedingswaarde dan tarwestro en neemt minder makkelijk vocht op. Het is hierdoor uitstekend voor melkvee, jongvee en voor geiten, zowel als strooisel als voor voer.

Tarwestro
Het fouragehandel product gemalen tarwestro neemt erg makkelijk vocht op. De vochtopname is erg hoog en hierdoor maakt het dat dit product een geschikt strooisel voor de stallen. Gemalen tarwestro haalt geen stikstof uit de mest, maar voegt deze juist toe.

Wij als fouragehandel verkopen ook gehakseld tarwestro. Door de nieuwste technieken is deze tarwestro vrijwel stofvrij. Doordat het tarwestro korter is, wordt de vochtopname hoger.

Koolzaadstro
Koolzaadstro wordt gebruikt als strooisel voor paarden. Daarnaast is het een mooie stro soort voor de melkvee. Door de voedingswaarde geeft het de melkvee een pensprik waardoor de melkproductie gestimuleerd wordt.

Fouragehandel - Mais

Tegenwoordig is het fouragehandel product mais niet meer weg te denken. Onze mais wordt gehakseld en met grote zorg opgeslagen. Uitstekend voer voor uw vee.

Ons snijmais kan het hele jaar door geleverd worden. Het is een natuurproduct en wordt vers geleverd. Afhankelijk van het ras en het groeiseizoen wordt de samenstelling en de voederwaarde bepaald. Ook buiten de oogst kunt u bij ons terecht. Buiten de oogst wordt het product in de vorm van ingekuilde mais geleverd.

Snijmais is een natuurlijke energiebron. Door het hoge droogstofgehalte is snijmais het hoofdbestanddeel voor vleesvee en daarom onmisbaar.

Onze diensten

Wij verzorgen uw agrarisch transport van A-Z.

Ontdek onze mestdistributie mogelijkheden.

Bekijk onze hoge kwaliteit fouragehandel mogelijkheden.

Waarom Mostert & van de Weg

Eigen wagenpark

Wij verzorgen het transport middels ons eigen wagenpark. Wij beschikken over de volgende certificaten: SKAL, FSSC 22000 en GMP-certificaten.

Planning en logistiek

Alle werkzaamheden liggen in eigen hand, zoals planning, logistiek en administratie. Door onze korte communicatielijnen en kennis van de sectoren, brengen we vraag en aanbod bij elkaar. We kennen de laatste ontwikkelingen in de markt en spelen hier zo goed mogelijk op in. Kwaliteit staat hoog in het vaandel alsmede het nakomen van afspraken.

Ambitieus

Mostert & Van de Weg is ondertussen een begrip in de agrarische markt. We zijn ambitieus en zoeken continu naar nieuwe markten in de agrarische sector binnen Europa.